Wij zorgen voor de recycling van uw oude matras

Besluit u tot de aanschaf van een nieuw matras bij ons, dan nemen wij uw oude matras in en zorgen dat deze gerecycled wordt. Dit doen wij in samenwerking met het bedrijf RetourMatras uit Lelystad.

Het recyclingsysteem van RetourMatras is uniek. De installatie die zorgt voor het proces van recycling, is ontwikkeld op maximale stofafzuiging. In het stof dat vrijkomt tijdens het verwerkingsproces, zit mogelijk edoctoxine. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid maar door het geavanceerde stofafzuigingsysteem worden deze risico’s voorkomen.

Het metaal uit uw matras wordt als aparte afvalstroom afgezet in de metaalindustrie. Wat tot slot nog overblijft is het schuim van uw matras. Nadat het matras in stukken is gesneden, wordt dit in balen van ongeveer 300 kilo geperst. Daarna wordt het onder andere als eindproduct gebruikt in de meubelindustrie, als opvulmateriaal, in sportmatten, ondertapijt en isolatieplaten.

CO2 besparing

Eén van de grote pluspunten van matrasrecycling is de CO2-besparing die ermee behaald wordt. Dit betekent een veel mindere belasting op ons milieu dus goed voor (n)u en goed voor later.