Over wortelboer - Onze winkel

‘Wij weten raad met slapen’, dit is de slogan van onze beddenspeciaalzaak in Emmen. Al in 1959 zijn wij in Coevorden begonnen met het venten langs de deuren van onder andere sokken, ondergoed en ander textiel.

Wij zijn letterlijk tussen de bedden opgegroeid. Henk Wortelboer begon in 1959 in Coevorden met het venten langs de deuren. Hij verkocht sokken, ondergoed en andere soorten textiel en het liep heel behoorlijk. Eerst met een koffer achter op de motor, daarna met een Volkswagen busje en op een gegeven moment werd er een pandje gehuurd waar hij ook al snel uitgroeide.

Hij kreeg de kans om een groter pand in de Friesestraat in Coevorden te kopen en zo is het Wortelboer Bedden uiteindelijk ontstaan. Hij breidde op deze plek verder en verder uit en zijn vrouw Ida ging ook meewerken in de zaak. Toen ik (Ruud) in 1986 in de zaak kwam, was het bedrijf nog niet zo groot dat er twee gezinnen van konden leven. Daarom werd er aan de Hoofdstraat in Emmen een pandje gehuurd en daar werd ook van start gegaan. In de beginjaren kostte het veel tijd en energie om het goed op gang te krijgen, maar het lukte uiteindelijk om er in de loop der tijd een prachtige winkel van te maken. Vier jaar later konden we al weer uitbreiden door ons in het naastgelegen pand van de zaadspecialist te vestigen. Hier zaten wij prima totdat we de kans kregen om naar de Nijbracht te verhuizen. En zo gebeurde het dat in 1998 Wortelboer Emmen vanuit het centrum naar de Nijbracht is verhuisd, een goede keus bleek achteraf.

Voor ons is het geweldig om een familiebedrijf te hebben. Hans is in de vestiging Coevorden te vinden en ik (Ruud) zit in Emmen. Zonder onze echtgenotes Helen en Monique hadden we het echter nooit gered. Zij werken beiden hard mee in het familiebedrijf met rijke historie, Helen in Coevorden en Monique in Emmen. Voor goed advies bent u bij ons aan het juiste adres en een heerlijke kop koffie staat altijd voor u klaar!